Proses dan Cara Cat Rumah

Cara cat rumah adalah penting dalam proses ubahsuai kediaman anda di Kuala Lumpur atau Selangor. Tatkala anda ingin mengecat ruang dalaman rumah anda, di sini anda perlu mendapat hasil  yang profesional. Samada ia rumah yang di ubahsuai semula atau dinding baru, rumah anda perlu mendapatkan perkhidmatan berkualiti tinggi dan kemasan sempurna. 

Tukang cat pro kami berkhidmat dalam menyediakan servis mengecat ruang dalaman yang lancar, cekap, dan teliti di mana akan memberi dunia anda berbeza terhadap  keseluruhan ketrampilan kediaman anda.

Proses Mengecat Dalaman Kediaman

Kepakaran kami yang bertahun-tahun dalam mengecat dalaman rumah, krew mengecat kami arif dalam perkara yang perlu dilakukan dalam menyelesaikan kerja cat dengan cepat dan berkualiti tinggi. 

Langkah 1 – Pemilihan Warna

Sebelum bermula, anda harus memilih warna yang diinginkan. Jika anda ingin meniru warna yang sedia ada di dinding anda, anda boleh menggunakan cat lama untuk rujukan, atau anda boleh mencalit sedikit di bawa ke kedai cat. Kami boleh mengenal pasti warnanya, kemasan dan jenis cat dengan menggunakan alat pengesan, dan kami juga menawarkan servis konsultasi warna jika anda memerlukan bantuan dalam membuat keputusan. 

Langkah 2 – Lindungi Kawasan

Kami menutup perabot dan lantai menggunakan helaian plastik pelindung yang baru lagi bersih. Kami juga menjaga lantai anda dari pakaian-pakaian yang jatuh, memastikan penjagaan ini di segenap inci bilik.

Langkah 3 – Menyediakan Permukaan

Krew pengencat kami menyediakan kemasan dinding dalaman anda dengan menutupi segala lubang, rekahan pada siling dan dinding malah apa jua kekotoran, pengumpulan sampah dan permukaan tidak rata. Ini mewujudkan permukaan yang licin, kanvas bersih yang perlu dalam mendapatkan hasil sempurna.

Langkat 4 – Penggunaan Cat Baru

Setelah seluruh kawasan diperbaiki tadi telah dilapisi, kami menggunakan cat kualiti premium untuk kemasan yang seragam. Terdapat beberapa pilihan kemasan, termasuk rata, “matte”, kulit telur, satin, separa-gloss, dan gloss tinggi, dan kami akan menghuraikan faedah setiap jenis kepada anda terlebih dahulu supaya anda dapat membuat keputusan yang tepat. Peruntukan masa adalah berbeza-beza bergantung pada saiz tugas, tetapi kami sentiasa memastikan untuk bekerja dengan cepat dan efisien.

Langkah 5 – Pembersihan

Cat akan kering dalam masa beberapa jam, tetapi anda tidak perlu mengosongkan rumah semasa ini. Krew akan menanggalkan semua bahan-bahan dan alatan mengecat. Kami menyapu lantai, karpet dan meletakkan kembali ke tempat asal sementara memberi perhatian khusus dalam melakukan kerja pembersihan ini. 

Langkah 6 – Jalani Pemeriksaan

Setelah pemeriksaan dari pihak kami sendiri, pekerja kami akan membawa anda berjalan mengelilingi ruang kerja, bagi memberi peluang anda melihat semula kerja dan memberi maklum balas awal. Anda juga akan dihubungi semula untuk survey kepuasan pelanggan, dengan ini kami dapat menjangka tahap kepuasan anda. Hasil kerja cat kami direka untuk bertahan sehingga 10 tahun jika dengan penjagaan yang rapi, oleh itu anda dapat menikmati ruangan indah selama bertahun-tahun.

Dapatkan Anggaran Khidmat Cat Rumah Anda Hari Ini!

Jurucat profesional terlatih kami akan mengubah rumah anda menjadi sesuatu yang anda banggakan. Dapatkan anggaran harga mengecat ruang dalaman rumah anda dengan percuma sekarang!