Cat Bilik Air di Kuala Lumpur & Selangor

Tukang cat pro kami menyediakan khidmat cat bilik air di Kuala Lumpur dan Selangor termasuk cat siling dan dinding tandas rumah dan ruang komersial anda.

Bilik mandi adalah berbeza dengan kebanyakan pengecatan kawasan dalaman rumah yang lain. Bilik mandi akan mempunyai kelembapan udara, jadi cat harus dapat bersesuaian dengan keadaan ini.

Pengecatan Bilik Mandi Berkilat

Walaupun kebanyakan perkhidmatan tukang cat rumah di Kuala Lumpur menggunakan kemasan matt atau kulit telur pada sebahagian besar dinding dalaman mereka dan biasanya cara mengecat bilik mandi akan berbeza. Cat jenis matt menyembunyikan ketidaksempurnaan dengan baik, tetapi agak biasa apabila ia menghadapi gris, kelembapan dan kesan kotor. 

Cat berkilat lebih baik untuk melawan kesan kotor, dengan kebanyakan gris hanya menyapu. Cat telur juga amat baik. Bilik mandi sering dicat dengan berkilat untuk membantu mengelakkan kelembapan dan masalah kesan sabun.

Pengecatan Jubin dan Dinding

Permukaan bilik mandi menggunakan banyak porselin dan jubin. Warna permukaan keras ini tidak boleh diubah (sesetengah akan menggantikan jubin) oleh itu cat dinding yang sesuai perlu dipilih untuk dipadankan dengan skema warna jubin.

Jubin putih dan porselin adalah yang paling mudah untuk direka bentuk. Hampir apa-apa warna cat berpadan dengan jubin putih.

Cat berkilat gelap boleh kelihatan baik dengan jubin putih. Bayangkan bilik mandi anda dengan dinding biru, merah, ungu dan jubin putih.

Cat warna cerah juga boleh berfungsi. Cat pascal dengan trim putih sangat damai.

Selain itu, beberapa bilik mandi mempunyai jubin yang kelihatan seperti kayu atau batu. Jika mereka gelap dan bertekstur jubin boleh diimbangi dengan baik dengan crème atau warna pucat yang lain. Jubin warna yang lebih ringan boleh berfungsi dengan baik dengan warna-warna neutral, dengan kerja cat yang tinggal di latar belakang. Jubin yang mempunyai hiasan menarik tidak sesuai untuk dipadankan dengan warna yang terang.

Pencahayaan dan Pengecatan Dalaman Rumah

Walau apa pun skema warna, bilik mandi mendapat manfaat daripada pencahayaan yang baik. Pertimbangkan skylight, lampu putih terang, lampu pemanasan dan cahaya merah boleh dimalapkan untuk kegunaan malam (cahaya merah menghalang insomnia).

Unsur Kerja Mengecat Bilik Mandi Yang Profesional

Pengudaraan Yang Sesuai

Pastikan bilik mandi anda mempunyai pengudaraan yang betul. Jika tidak, tahap kelembapan yang tinggi boleh merosakkan cat anda. Tingkap terbuka dan kipas siling atau kipas ekzos boleh membantu mengeluarkan wap di dalam bilik, menghilangkan kelembapan dan dinding pengeringan. Cuba menggunakan kipas anda selama sejam selepas setiap mandi atau semasa mandi.

Tekstur Drywall Yang Rata

Bekerja dengan kontraktor anda untuk memastikan bahawa drywall anda mempunyai tekstur yang rata pada semua dinding. 

Cat Tahan Lama di Sekitar Tingkap

Tingkap bilik mandi menghadapi beberapa masalah: Tirai naik; tingkap terbuka dan tutup. Lilin, pengering dan barang-barang panas lain sering berbaring di atas tebing. Oleh itu gunakan kilatan separa tahan lama atau cat glim trim yang boleh mengendalikan penyalahgunaan. Sekiranya tingkap akan menghadapi hujan dan angin secara langsung, kemungkinannya akan basah lebih cepat daripada kemudian, jadi anda mungkin mahu menggunakan cat jenis luaran.

Cahaya Semulajadi

Lampu memainkan peranan yang besar dalam bagaimana dinding bilik mandi dan siling berkelihatan. Tahap cahaya dan bayang-bayang di bilik mandi sentiasa berubah.

Jika anda mempunyai banyak cahaya semulajadi memasuki bilik mandi anda, anda akan ingin menyemak ruang anda selepas pemasangan drywall untuk melihat bagaimana dinding dan siling akan kelihatan sepanjang hari.

Cahaya semulajadi akan menyerlahkan ke siling bilik mandi. Jika anda menggunakan kilauan yang rata di atas siling, ia akan kelihatan lebih baik. Lebih bersinar cat anda, lebih baik persediaan dinding yang diperlukan.

Servis Cat Bilik Lain di Rumah Yang Kami Tawarkan:

Bilik Anak

Ruang Tamu

Khidmat Cat Bilik Mandi Kediaman di Kuala Lumpur

Bercakap dengan mana-mana pengecat komersial Kuala Lumpur dan mereka akan memberitahu anda betapa pentingnya mendapatkan pengecat bilik mandi yang sesuai.

Bilik mandi yang dibina dengan baik harus bertahan selama bertahun-tahun. Ini sebahagian besarnya adalah masalah grouting dan kerja jubin yang baik, tetapi ia membantu melengkapkannya dengan skema warna yang menyenangkan.

Testimoni

Pasukan dari Pakar Cat Pro telah menjalankan kerja yang baik untuk mengecat dinding bilik air saya! Terima kasih. - Jessica Tan

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor