Cat Bilik Air di Kuala Lumpur & Selangor

Tukang cat pro kami menyediakan khidmat cat bilik air di Kuala Lumpur dan Selangor termasuk cat siling dan dinding tandas rumah dan ruang komersial anda.

Sebenarnya, bilik mandi atau air sangat berbeza daripada kebanyakan pengecatan kawasan luar ruangan rumah lain. Bilik air mempunyai kelembapan udara, oleh itu cat bersesuaian harus digunakan.

Pengecatan Bilik Mandi / Air Rumah Berkilat

Kebanyakan perkhidmatan kontraktor rumah di Kuala Lumpur menggunakan satu kemasan matt mahupun kulit telur untuk sebahagian besar dinding interior mereka. Biasanya cara mengecat bilik air mereka berbeza. Cat jenis matt dapat menyembunyikan ketidaksempurnaan, tetapi agak biasa rosak apabila ia menghadapi gris, kelembapan ataupun kesan kotor. 

Cat berkilat moden lebih baik untuk melawan kesan kotor. Cat telur bersepadan lantai merupakan pilihan baru. Bilik mandi atau air sering dicat sehingga berkilat untuk membantu mengelakkan kelembapan. Sebagai contoh, masalah kesan sabun lalu dipadankan lantai epoxy yang mewah.

Pengecatan Jubin Rumah dan Dinding Rumah

Permukaan bilik air paling banyak memakai porselin. Ia tak dapat tukar dan ramai pelanggan memilih menggantikannya. Cat bersesuaian penting untuk dipadankan dengan skema tersebut.

Jubin putih serta porselin mudah untuk direka bentuk. Hampir apa-apa warna cat berpadanan bahan tersebut.

Cat berkilat gelap mungkin kelihatan baik bersama ia. Bayangkan bilik air toilet kita dipadankan dinding biru, merah, ungu dan jubin putih.

Cat berwarna cerah juga berfungsi baik. Cat pascal dengan trim putih memberikan perasaan sangat damai.

Tambahan pula, sesetengah bilik air mempunyai kepingan bahan seperti kayu atau batu. Jika mereka bertekstur gelap, ia dapat diimbangi dengan crème atau warna pucat lain. Warna ringan selalu berfungsi bersama warna neutral dalam kerja cat latar belakang. Jubin yang terdapat hiasan menarik kurang sesuai untuk dipadankan oleh warna terang.

Pencahayaan dan Pengecatan Dalaman Rumah

Walau apa pun skemanya, bilik air mendapat manfaat daripada pencahayaan baik. Pertimbangkan skylight, lampu putih terang, lampu pemanasan dan cahaya merah boleh dimalapkan untuk kegunaan malam kerana cahaya merah dapat menghalang insomnia.

Unsur Mengecat Bilik Mandi / Air Rumah Profesional

Pengudaraan Sesuai

Kami mesti memastikan bahagian ini ada pengudaraan betul. Kalau tidak, tahap kelembapan tinggi dapat merosakkan cat. Tingkap terbuka, kipas siling atau kipas ekzos membantu mengeluarkan wap, menghilangkan kelembapan dan mengeringkan tempat. Cuba memakai kipas selama sejam sebelum, semasa, atau selepas setiap mandi.

Tekstur Drywall Rata

Kontraktor dapat memastikan bahawa tembok drywall memiliki tekstur rata dalam semua tempat. 

Cat Tahan Lama di Sekitar Tingkap Rumah

Tingkap dalam tandas rumah, dapur serta bilik tidur selalu menghadapi beberapa masalah: Tirai naik; tingkap terbuka; tingkap tutup. Lilin, pengering serta barang-barang panas lain sering berbaring di atas tebing. Gunakan kilatan separa tahan lama mahupun cat glim trim yang berkemampuan mengendalikan penyalahgunaan. Sekiranya tingkap bilik air atau bilik tidur menghadapi angin hujan secara langsung, kemungkinannya ia bocor dengan lebih cepat, jadi cat kalis air mungkin perlu digunakan.

Cahaya Semulajadi

Pasang lampu memainkan salah satu peranan besar dalam mempengaruhi penampilan bilik air. Sama ada tahap cahaya ataupun bayang-bayang, mereka sentiasa berubah.

Kata orang, jika nak cahaya semulajadi memasuki bilik air, anda tahu perlu menyemak sesetengah ciri ruang selepas pemasangan drywall bagi melihat bagaimana ia nampak dari pagi sehingga ke malam.

Cahaya semulajadi dapat menyerlahkan ke siling bilik air. Jika anda dah mengguna kilauan rata atas siling, ia adalah baik.

Servis Cat Bilik Lain di Rumah Yang Kami Tawarkan:

Bilik Anak

Ruang Tamu

Perkhidmatan Cat Bilik Mandi / Air Rumah Kediaman di Kuala Lumpur

Sebagai sebuah syarikat profesional, hubungilah mana-mana pengecat komersial Kuala Lumpur sekarang. Mereka akan memberitahu kepada anda jumlah harga paling berpatutan dengan mengikuti bajet dari awal ke akhir projek pada saat ini.

Produk terakhir bersama lantai epoxy yang dibina secara baik harus bertahan selama bertahun-tahun. Ini sebahagian besarnya adalah hasil projek baik ditambah warna yang menyenangkan membantu melengkapkan projek.

Testimoni

Pasukan dari Pakar Cat Pro telah menjalankan kerja yang baik untuk mengecat dinding bilik air saya! Terima kasih. - Jessica Tan

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor