Cat Bilik Anak di Kuala Lumpur & Selangor

Syarikat kami memberikan khidmat cat bilik anak di Kuala Lumpur dan Selangor yang dapat membantu memberikan tempat yang seronok untuk kanak – kanak anda.

Ingin memberi persekitaran baru yang menyeronokkan untuk anak-anak anda bermain? Cat yang baru dapat memberi ruang supaya kelihatan lebih besar dan selesa untuk bermain. 

Syarikat kami akan menyediakan ruang kanak-kanak yang ceria untuk anak-anak anda membesar. Bilik tidur kanak-kanak boleh menjadi tempat relaks peribadi – tempat yang mereka boleh menjadi kawasan diri sendiri. Kami meluangkan masa untuk memastikan projek mengecat bilik kanak-kanak adalah seperti yang dicari oleh anda.

Anda boleh bergantung kepada syarikat kami

Syarikat kami akan membantu anda menghasilkan tempat yang baik di mana tempat tersebut merupakan ruang yang anak anda akan membuat kenangan. Pakar kami bersedia untuk memberi perkhidmatan profesional yang berkualiti untuk projek anda.

Kepakaran kami dalam mengecat bilik kanak-kanak mengandungi aspek berikut:

Persediaan – semua barangan dan perabot akan ditutup dengan plastik bersih dan lantai juga akan ditutupi dengan kain titisan.

Persediaan yang seterusnya – Berdasarkan permintaan anda, kami akan membaiki lubang pada siling atau dinding; kotoran dibersihkan dan permukaan adalah licin.

Mengecat – Kawasan yang diperbaiki adalah dicat dengan primer dan cat berkualiti yang permium akan digunakan untuk kemasan akhir yang seragam.

Pengemasan – Kami menganggap rumah anda sama seperti rumah sendiri – dengan penuh perhatian dan perasaan hormat. Oleh itu, kami akan membuat kerja dengan menyeluruh dan membersihkan kawasan kerja dengan baik.

Pemeriksaan – Setelah pemeriksaan oleh pekerja sendiri, penyelia tapak kerja akan menemani anda memantau hasil kerja dan anda boleh memberi komen tentang sebarang masalah.

Servis Cat Bilik Anak Yang Kami Ada:

Bilik Bayi / Nurseri

Bilik Anak Perempuan

Tips Mengecat Bilik Tidur Anak Oleh Pakar Cat Kami di Lembah Klang

Apabila anda ingin memilih warna untuk mengecat bilik tidur kanak-kanak, adalah sangat penting untuk mendapatkan tips dari mana-mana pengecat rumah profesional di Kuala Lumpur. Ini adalah kerana skema warna bagi bilik kanak-kanak adalah berbeza dari keseluruhan rumah. Di sini pengecat syarikat kami akan berkongsi beberapa tips untuk anda:

Tema

Menentukan tema tertentu di bilik tidur boleh membantu meningkatkan imaginasi kanak-kanak. Biasanya tema adalah berkaitan dengan ruang dalam, hutan atau tema yang mudah seperti langit biru. Anda mungkin ingin memberi dua tema yang berbeza dalam satu bilik yang sama. Di sini anda boleh berbincang dengan pengecat profesional kami untuk mendapatkan idea yang terbaik.

Guna jenis cat yang tidak tosik

Pengecat yang profesional di syarikat kami akan mengesyorkan tips berikut untuk mengecat di mana-mana bilik rumah anda, terutamanya untuk bilik anak-anak. Cat organik dan berasaskan air merupakan pilihan terbaik bagi menjamin kesihatan anak anda menjadi keutamaan kami. Menurut kajian, sesetengah cat yang mengandungi VOC yang tinggi boleh memberi kesan negatif kepada sistem penafasan dan sistem imunisasi serta alergi. Jadi cat sebegini adalah sangat berbahaya terutama untuk kanak-kanak. 

Pilih Warna Terang

Tidak hairanlah bahawa warna-warna cerah akan lebih menarik kepada kanak-kanak dan kajian telah menunjukkan bahawa kanak-kanak berusia 5 bulan boleh mendapat manfaat visual apabila terdedah kepada pelbagai warna yang berbeza.

Kebanyakan tukang cat rumah di Kuala Lumpur akan mengesyorkan menggunakan warna utama seperti warna biru, merah atau kuning dan juga warna sekunder seperti hijau dan oren. Warna-warna neutral ini adalah baik dan lebih berkaitan dengan kanak-kanak- mereka sentiasa mengaitkan warna utama tertentu dengan objek dan perasaan. 

Gunakan cat yang tahan lama dan mencegah kotoran

Bergantung pada usia mereka, kebanyakan kanak-kanak suka melukis pada dinding. Itulah sebabnya seseorang mesti memilih warna yang tahan lama dan mencegah kotoran. Selalu ingat bahawa dengan cat yang berasaskan air, anda boleh mencuci apa-apa tanda pada dinding dengan mudah. Cat sebegini juga disyorkan oleh pakar warna juga.

Dengan ini, anda sudah memahami tips untuk cat warna. Inilah beberapa perkara penting yang perlu dipertimbangkan ketika ingin mengecat bilik kanak-kanak. Anda boleh mendapat cadangan dengan perkhidmatan mengecat syarikat kami yang berkualiti di Kuala Lumpur.

Sudah bersedia untuk menjadikan ruang kanak-kanak kepada ruang yang menyeronokkan di rumah anda?

Hubungi pasukan kami hari ini untuk maklumat lanjut atau untuk mendapatkan nasihat profesional.

Testimoni

Kami berterima kasih kepada Pakar Cat Pro kerana memberi wajah baru dengan cat kepada bilik anak lelaki dan perempuan saya yang berumur 5 dan 7 tahun. - Puan Wendy

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor