Cat Bilik Tidur di Kuala Lumpur & Selangor

Bilik tidur adalah tempat sangat penting untuk beristirehat dan bersantai, dan warna cat bilik tidur anda di Kuala Lumpur dan Selangor harus menenangkan fikiran. Apabila tiba masanya mengecat bilik tidur, kontraktor dapat membuatkan pengecatan tersebut. Kami tahu betapa pentingnya keselesaan serta rupa bilik tidur. Itulah sebabnya kami dapat membantu mencari warna cat sesuai untuk gaya estetika seluruh rumah.

Cat Terbaik Bilik Tidur

Sebagai syarikat profesional, pakar syarikat mengesyorkan kemasan salutan rata, warna putih telur, ataupun satin. Cat tersebut memantulkan kurang cahaya daripada cat berkilat. Tambahan pula, dinding bilik tidur tak ada begitu mudah kotor, contohnya permukaan dapur, anda tidak payah mengelapnya secara kerap. Tapi, cat air rendah VOC dan mesra alam masih dicadangkan sebab ia baik bagi mengelakkan asap beracun dikeluarkan.

Bagi bilik kanak-kanak yang berisiko menjadi kanvas krayon, kami mencadangkan anda gunakan cat jenis satin sheen, yang paling mudah dibersihkan.

Warna Cat Bilik Tidur

Warna apa sepatutnya digunakan? Warna dalam bilik tidur sepatutnya memberi suasana lebih tenang. Pilih lah warna hijau, kelabu, biru, ungu untuk keselesaan. Anda juga boleh cat wainscoting atau gunakan warna berbeza di tepi, contohnya pilihan kuning dan merah untuk memberikan rupa kontras cantik. Jika benar-benar mahu menambahkan warna menarik di dalam ruangan bilik tidur, dinding dekorasi feature wall merupakan penyelesaian yang sempurna.

Berapa Banyakkah Kos Cat Bilik Tidur?

Saiz bilik tidur, kerja persediaan yang diperlukan, serta jenis cat yang digunakan boleh menentukan kos khidmat cat rumah. Keadaan permukaan yang perlu dicat turut dikira semasa menentukan kos pengecatan bilik tersebut. Cara terbaik bagi mendapatkan kos tepat ialah meminta anggaran sebut harga. Hubungi talian khidmat pelanggan melalui emel atau telefon.

Sebaik sahaja kontraktor diupah, mereka mesti memastikan projek itu disiapkan tepat mengikut masanya dan anggaran kos diberikan. Apabila kita selesai, kita akan membersihkan bilik agar kawasan kelihatan baru!

Servis Cat Bilik Lain di Rumah Yang Kami Tawarkan:

Bilik Anak

Ruang Tamu

Mendapatkan Warna Bilik Tidur Baru

Terdapat sedikit perbezaan bagi bilik tidur dicatkan dengan warna baru daripada beberapa bilik luas lain di dalam rumah. Tukang kerja mesti berpegang pada garis masa kerana perkara terakhir yang kita mahu ialah meletakkan anak-anak pelanggan keluar dari bilik tidur rumah dengan bantal mereka bagi jangka waktu panjang.

Pasukan ini turut mempunyai keluarga masing-masing, jadi mereka nak melakukan pengecatan bilik tidur pelanggan seperti mengecat rumah sendiri. Ini merupakan situasi di mana aspek kecekapan diamalkan. 

Oleh sebab warna cat dinding yang kuat mengambil lebih banyak masa, kami bangga atas kecekapan kerja untuk masuk dan keluar rumah pelanggan hanya dengan sedikit gangguan.

Sekiranya anda ingin menukar ke gaya kombinasi minimalis di ruang rumah ini, sila hubungi talian khidmat pelanggan sekarang untuk sebut harga percuma!

Testimoni

Suami saya telah mendapatkan khidmat cat profesional dari Pakar Cat Pro untuk mengecat semua bilik di apartmen kami yang berada di Pandan Indah minggu lepas. Terima kasih! - Puan Salmiah

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor