Cat Bilik Tidur Anak Perempuan di Kuala Lumpur & Selangor

Antara semua bahagian di rumah anda yang perlu dicat, cat bilik tidur anak perempuan anda boleh menjadi antara aktiviti yang paling menyeronokkan.

Gadis remaja yang muda dan bertenaga berkemungkinan besar akan meninginkan bilik tidur mereka mempunyai warna yang hangat dan bersemangat. Biarlah kami memberikan cat warna baru yang membolehkan mereka berasa selesa untuk bermain, membaca dan tidur di dalam bilik mereka.

Ramai orang berfikiran lebih konservatif dengan pilihan warna cat di kawasan lain di rumah mereka seperti di ruang makan, ruang tamu, dan dapur, tetapi dengan bilik tidur anak, anda boleh membiarkan anda (atau anak anda) memilih warna yang digemari! Jalur harimau, merah jambu terang, hijau limau – terdapat pelbagai idea yang tidak akan berakhir.

Warna apa yang patut saya pilih untuk bilik tidur anak perempuan saya?

cat-bilik-anak-perempuan-lembah-klangJika boleh, dapatkan anak perempuan anda membantu dalam pemilihan warna untuk biliknya.

Anda boleh memilih warna-warna yang terhad sekiranya anda tidak mahu menjadi dramatik untuk bilik anak anda. Jika hal ini bukan masalah bagi anda, anda boleh membiarkan anak anda memilih warna apa-apa saja dari roda warna! Pastikan bahawa pilihan warna tidak akan menjadikan mereka terlalu sukar untuk belajar dan melengkapkan kerja sekolah atau menyusahkan mereka untuk tidur dengan baik.

Warna Untuk Bilik Anak Perempuan

Anda boleh mendapatkan perasaan ceria untuk bilik tidur anak perempuan dengan merah jambu, kuning dan ungu. Penambahan warna hijau dengan ungu juga merupakan pilihan yang baik. Putih, menjadi neutral, adalah warna aksen yang sempurna dan sentiasa kelihatan segar dan feminin. Merah jambu bergabung baik dengan ungu dan oren, membolehkan warna ini dalam bergabung dengan warna lain. Penampilan feminin boleh dicapai dengan kombo merah, gelap dan cahaya merah jambu.

Warna biru juga boleh dipertimbangkan untuk bilik anak perempuan. Warna Biru jenis Teal melambangkan keperibadian dan merupakan alternatif yang baik untuk peminat warna biru muda. Warna pastel turut bergabung baik dengan warna kuning atau putih.

Bilik untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan

Penampilan warna jenis sitrus kelihatan baik untuk bilik yang dikongsi oleh kanak-kanak lelaki dan perempuan, dan dapat dicapai dengan menggunakan warna kuning dan hijau. Merah dan hijau juga merupakan pilihan neutral jantina yang baik.

Cat Tahan Lama

Satu pertimbangan apabila memilih warna cat di bilik tidur anak anda adalah ketahanan lama. Dengan kata lain, adakah anak perempuan akan suka dinding hitamnya selama beberapa hari dan kemudian berasa bosan dengan warna ini dalam sebulan? Sudah tentu, anda hanya boleh mencegah keadaan ini daripada berlaku. Sebagai contoh, kami mencadangkan pengecatan menggunakan versi warna-warna terang yang boleh berfungsi sebagai latar belakang untuk dinding kreatif dan hiasan.

Cat Unik

Biarkan anak-anak anda mempunyai sentuhan mereka tersendiri dalam bilik tidur mereka dengan beberapa cat papan tulis, yang boleh membiarkan mereka melukis dan menulis terus di atas dinding; mungkin dengan beberapa cat magnetik, yang membolehkan karya seni mereka terus ditampal ke dinding dengan magnet peti sejuk.

Keselamatan Anak Anda

Kanak-kanak mudah terdedah kepada bahan kimia. Cat yang rendah atau cat bebas VOC akan mengurangkan atau menghapuskan risiko mereka terdedah kepadanya.

Menghiasi bilik anak-anak anda boleh menjadi tugas yang membebankan. Jika tugas ini tidak membawa banyak masalah untuk anda, anda boleh meneruskannya dengan beberapa pilihan yang berani seperti yang anak-anak inginkan. Jika tidak, pilihan warna lain juga boleh bertahan sekurang-kurangnya untuk satu dekad.

Hubungi pasukan kami untuk mendapatkan sebut harga percuma untuk khidmat cat bilik tidur anak anda hari ini.

Servis Cat Bilik Anak Yang Kami Tawarkan:

Bilik Bayi / Nurseri

Testimoni

Cindy, anak perempuan saya yang berumur 6 tahun sangat menyukai bilik barunya. Terima kasih Pakar Cat Pro! - Mrs Ong

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor