Cat Grill di Kuala Lumpur & Selangor

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan untuk cat gril tingkap dan pintu jenis besi untuk rumah atau bangunan anda di Kuala Lumpur dan Selangor.

 Ramai pemilik rumah selalunya mempunyai gerbang logam atau grill yang lama dicat dan perlu diperbaiki. Oleh sebab grill logam dibuka dan ditutup hampir setiap hari, ia sering dipakai dan gerbangnya perlu mudah dipakai dan memerlukan kerja penjagaan selama bertahun-tahun. Jika pintu dan grill masih kukuh dan anda ingin menjaganya, adakah anda sedang berfikir untuk mengecatnya dengan mendapatkan perkhidmatan pengecatan profesional atau sedang tertanya-tanya bagaimana untuk mengecatnya sendiri.

 Di kawasan Kuala Lumpur, banyak pemilik rumah memasang grill logam pada pintu dan tingkap untuk keselamatan. 

 Selama bertahun-tahun, disebabkan haus dan lusuh, cat grill logam akan menjadi kupas atau rosak. Pengecatan semula grill logam merupakan cara yang mudah untuk memberikan penampilan grill baru.

 Proses salutan logam mungkin kelihatan mudah dan boleh dilakukan dengan DIY jika anda mempunyai masa untuk melakukannya. Sekiranya salutan cat asas masih berada dalam keadaan yang baik, primer mungkin tidak diperlukan dan anda hanya perlu memakai salutan cat penamat yang diingini.

 Langkah-langkah yang Diambil Untuk Pengecatan Gerbang Logam atau Grill:

1. Kerja Penyediaan untuk Gerbang Logam atau Pengecatan Grill

Periksa permukaan dan keadaan – Adakah permukaan cat dan gerbang logam atau grill dalam keadaan baik? Mana-mana permukaan berkarat atau cat mengelupas? Jika jawapannya adalah ya, anda mungkin perlu mengeluarkan atau memotong cat yang longgar di lokasi berkarat. Ia boleh dilakukan di kawasan-kawasan tertentu sahaja atau mengeluarkan cat yang sedia ada sepenuhnya dengan agen penghilang cat.

2. Bersihkan Permukaan Pintu / Grill

Permukaan pintu logam hendaklah dibersihkan dengan sempurna dan bebas daripada habuk atau minyak. Selepas cat yang longgar telah dikeluarkan, gunakan kertas pasir dan bersihkan permukaan kawasan tersebut dengan sewajarnya.

3. Guna Primer pada Grill

Sekiranya permukaan cat sekarang sudah berkarat atau selepas mengeluarkan cat, logam pintu atau tingkap akan terdedah, gunakan satu lapisan primer untuk melindungi dan dan untuk menahan kakisan permukaan logam.

4. Sapukan Cat Oil Acrylic (Gloss) ke Pintu / Grill

Pilih warna yang diingini dan gunakan cat minyak akrilik dengan berus atau roller cat di permukaan.

5. Masa Pengeringan (Cat Basah) 

Berikan sedikit masa untuk proses pengeringan permukaan, minimum 4 jam untuk tempoh cat basah. Jangan sesekali menyentuh kawasan cat basah sepanjang tempoh ini dan hentikan kerja lain.

 Pekerja kami dilengkapi dengan semua peralatan pelindungan keselamatan yang diperlukan seperti topeng muka dan sarung tangan getah semasa menjalankan kerja pengecatan grill di lokasi anda.

 Jika anda ingin melibatkan syarikat pengecatan grill profesional untuk melakukan kerja keras untuk anda dengan hasil yang berkualiti, hubungi kami hari ini melalui telefon atau emel.

Kawasan Luar Rumah Lain Yang Kami Cat:

Tingkap

Pagar

Lantai

Testimoni

Grill besi pintu hadapan rumah saya perlukan cat baru kerana cat lama telah banyak tanggal. Saya telah mengupah Pakar Cat Pro untuk mengecat grill rumah semula. Terima kasih untuk kerja cat yang baik! - Encik Haris

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor