Cat Lantai Bilik Air di Kuala Lumpur & Selangor

Adakah anda sedang mencari tukang cat profesional untuk menjalankan tugasan cat lantai bilik air anda di Kuala Lumpur dan Selangor?

Sistem Lapisan Salutan Epoxy

Lapisan serpihan epoxy biasanya digunakan di bilik air dan lantai tandas untuk memberikan permukaan yang lebih selamat dan boleh mengelakkan kelicinan dan memberikan pelindungan kalis air. Salutan epoksi yang bercampur dengan batu kerikil juga digunakan untuk ruang depan rumah atau laluan pejalan kaki untuk perlindungan daripada kelicinan.

Sekiranya anda memiliki rumah atau kedai, anda akan mengetahui bahawa lantai yang tidak dijaga boleh mendatangkan banyak masalah. Syarikat kami menyediakan penyelesaian lantai epoxy coating yang tahan lama, dan merupakan solusi yang baik untuk lantai tandas rumah kediaman serta untuk lantai dapur, balkoni atau anjung kereta, dapur komersil, gudang, bilik persalinan dan kemudahan lain.

Epoxy coating adalah sejenis resin berteknologi tinggi yang dinaik taraf dengan pelbagai jenis pengeras untuk memberikan lapisan perlindungan terhadap kotoran, bahan kimia dan kesan daripada trafik kaki yang tinggi. 

Salutan epoxy kimia dengan lantai anda dapat mengukuhkan permukaannya supaya ia dapat menanggung lebih banyak berat badan. Permukaan lantai epoxy baru anda akan bertahan lama tanpa retak atau mengelupas hasil daripada estetika kami dengan kerja yang kemas.

Faedah menggunakan lantai epoksi untuk bilik air anda:

– Bahan berkilat tinggi yang boleh digilap dengan mudah supaya kelihatan bersinar-sinar

– Mesra alam

– Tahan tumpahan, kotoran dan etsa kimia

– Mudah dibersihkan

– Mengelakkan kelicinan untuk keselamatan

– Tahan api

– Ketahanan yang lebih baik

– Sangat berpatutan dan dianggap sebagai salah satu bahan lantai paling cekap yang tersedia pada hari ini.

Servis Cat Rumah Lain Yang Kami Tawarkan:

Jenis Salutan Epoxy Untuk Lantai

Epoxy coating boleh digunakan untuk semua jenis permukaan lantai, termasuk rumah kediaman, pejabat komersil, dan kilang industri. Bergantung kepada tujuan lantai, jenis perjalanan di lantai dan jumlah lalu lintas atas lantai tersebut, dua jenis epoxy yang boleh digunakan adalah:

Lantai Epoxy Coating

Lapisan nipis epoksi, disebar di atas substrat yang licin dengan sejenis span. Salutannya berkisar dari ketebalan 0.2 mm hingga 0.4 mm dan dapat diterap dengan cepat dan mudah. Salutan epoxy adalah sempurna untuk memberikan lapisan tambahan perlindungan ke lantai konkrit. Sekiranya pengelak kan kelicinan diperlukan, agregat seperti pasir juga boleh ditambah untuk memberikan permukaan tahan licin. Jenis coating ini popular untuk lantai dapur dan tandas.

Lantai Epoxy Jenis Meratakan Sendiri

Sedikit lebih tebal daripada lapisan epoxy, biasanya dari kedalaman 1 mm hingga 3 mm. Epoxy ini boleh digunakan dengan span atau dengan roller, tetapi bahannya adalah jenis yang licin untuk mencipta permukaan yang cantik semasa ia menjadi keras.

Jika anda memerlukan lebih banyak maklumat mengenai cat lantai bilik air anda, sila hubungi pasukan kami hari ini untuk membantu anda sekarang!

Testimoni

Saya telah mengupah pekerja dari Pakar Cat Pro untuk mengecat lantai bilik air di rumah saya supaya kelihatan baru dan tidak licin untuk kegunaan anak-anak dan ibu bapa saya. Terima kasih untuk kerja yang dijalankan dengan baik! - Encik Muhammad

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor