Cat Lantai Simen di Kuala Lumpur & Selangor

Tambahkan warna kepada lantai anda dengan mendapatkan perkhidmatan cat lantai simen di Kuala Lumpur dan Selangor daripada pasukan pengecat kami untuk lantai simen yang sedia ada atau baru anda.

Sila membuat pemilihan antara lantai rumah separa gloss ataupun berkilat bagi pengecatan epoksi. Lantai simen bertema perindustrian boleh juga menggunakan cat lantai epoxy serta salutan selain daripada jubin lantai biasa.

Kerja Penyediaan Cat Lantai Epoxy

Apabila kita ingin cat lantai simen, penyediaan permukaan adalah kritikal.

Lantai perlu dibersihkan demi mengeluarkan semua residu papan serta minyak. Untuk penampilan natural bersepadan dinding, kita mungkin menerima permukaan baris tak sekata selain retak yang sudah ada. Namun, kita perlu meratakannya agar menjadikannya kelihatan natural.

Satu lapisan salutan primer diperlukan demi memastikan keadaan ikatan penamat baik dan dapat meningkatkan ketahanan cat.

Bahan cat biasanya digunakan sebagai sumber air berkualiti tinggi, mempunyai ciri pengeringan cat yang cepat, penyebuan diri, bersama cat salutan dalaman dan luaran. Dengan ketahanan cat luaran yang tahan lama, pengliputan cat luar biasa serta aplikasi mudah, cat akan tahan terhadap minyak lalu kering sehingga menghasilkan hasil semi-gloss.

Penggunaan Epoksi / Cat

Syarikat ini berkemampuan menjadikan lantai simen bersalut epoksi secara mudah.

Pengemasan jenis lantai epoxy digunakan secara meluas pada reka bentuk tema perindustrian, seperti ruang pejabat, bilik gudang, tempat letak kereta dan beberapa kawasan kediaman.

Lapisan semi-berkilat memberikan perasaan sejuk dan mudah dikendalikan menggunakan kaedah pembersihan biasa. Aplikasi mudah dan kos berpatutan ialah sebab paling penting banyak pemilik rumah memilih kaedah seperti salutan epoksi.

Bagi kawasan trafik tinggi seperti tandas, koridor dan tempat lain, lapisan atas cat di kawasan tersebut yang mempunyai finish jenis heavy duty sentiasa dibandingkan dengan kawasan trafik rendah. Re-coating diperlukan dari semasa ke semasa dalam mengekalkan keadaan baik untuk penampilan sempurna bersamaan hiasan dinding.

Pembuangan Epoxy Coat / Cat Lantai

Sesetengah pemilik bersikap prihatin apabila nak mengembalikan unit. Mereka memerlukan lantai simen dikembalikan semula ke keadaan asal. Pada masa ini cat perlu dikeluarkan di lantai mahupun dinding.

Bagi kebanyakan projek pembaikan semula, pemilik memerlukan penyewa rumah mengeluarkan cat epoksi yang lama. Tukang rumah berkemampuan mengeluarkan salutan epoxy menggunakan mesin. Salutan senang dikeluarkan jika ia berasas konkrit. Bagi lantai yang berasas simen, proses menghakis epoksi kadang kala merosakkan simen, di mana kerja pembaikan lantai simen mungkin diperlukan. Tapi terdapat masalah iaitu batu campuran habuk yang dijana semasa proses penghakisan lantai simen lalu perlu dikawal secara baik.

Perlu bantuan profesional untuk mengecat lantai?

Bagi maklumat lanjut berkenaan nasihat tentang pengecatan lantai simen atau kayu serta kesesuaian cat epoksi mengikuti keperluan sendiri, sila hubungi kontraktor syarikat ini sekarang melalui dua cara, iaitu telefon ataupun emel bagi mendapatkan harga murah.

Servis Cat Rumah Lain Yang Kami Tawarkan:

Testimoni

Saya telah mendapatkan khidmat cat lantai simen dari Pakar Cat Pro untuk lantai luar kedai kami di Kepong minggu lalu. Terima kasih! - Encik Abbas

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor