Cat Dinding Luar Rumah di Kuala Lumpur & Selangor

Tugasan cat dinding luar rumah anda di Kuala Lumpur, Shah Alam atau Selangor boleh menjadi membebankan dan memerlukan komitmen. Sekiranya anda adalah salah satu pemilik rumah yang bertanya-tanya sama ada nilai projek mengecat rumah adalah berbaloi, kami mempunyai jawapan untuk anda: ya! 

Manfaat mengecat kawasan dinding luar rumah adalah jauh lebih mendalam daripada hanya memiliki wajah baru… walaupun ia merupakan manfaat yang utama. 

Sebab untuk Mengecat Dinding Luaran Rumah Anda

Jadikan rumah anda lebih menonjol

Kita semua mengingini rumah kita kelihatan hebat dan bergaya. Cara terbaik untuk memastikan rumah anda memberi kesan yang berkekalan adalah memberi penampilan luaran yang cantik. Kerja cat dinding luaran yang berkualiti adalah langkah yang paling penting untuk memberikan kesan tersebut.

Pastikan anda memilih warna yang paling sesuai dengan gaya keseluruhan rumah anda, dan sesuai dengan landskap hartanah. Ini juga merupakan idea yang baik untuk memerhati rumah jiran bagi memastikan warna yang dipilih tidak bertembung atau sama. 

Sebagai contoh, dua buah rumah berwarna kuning yang bersebelahan antara satu sama lain boleh membuatkan rumah kelihatan lebih teratur, bergantung pada warna-warna tertentu. 

Warna-warna neutral seperti kelabu, putih atau coklat, sentiasa merupakan pilihan yang selamat. Jangan takut menggunakan warna berani atau jenis terang di pintu depan atau trim untuk memberikan gaya berbeza bagi rumah anda.   

Meningkatkan nilai rumah

Anda pastinya sudah melabur sedikit ke rumah anda, jadi anda ingin memastikan nilai rumah anda tidak akan berkurang. Cara yang terbaik untuk menjamin atau berpotensi meningkatkan nilai rumah anda adalah memastikan penampilan dinding luaran nampak cantik dan segar. 

Kajian menunjukkan bahawa mengecat rumah anda dapat menambah nilai jualan rumah. Jadi, adalah sangat berbaloi untuk mengecat rumah kawasan luar rumah anda dengan perkhidmatan profesional. 

Melindungi rumah daripada unsur semula jadi

Kerja mengecat rumah sebenarnya memberi manfaat lebih daripada penampilannya. Cat luaran yang berkualiti berfungsi sebagai lapisan tambahan perlindungan daripada unsur-unsur semula jadi, membantu menjaga rumah anda daripada kerosakan akibat cuaca, serangga atau debu. 

Cat juga boleh mengelakkan kayu luar daripada rosak. Kerja cat dinding luaran rumah yang berkualiti sekarang boleh membantu anda mengelakkan kos pembaikan yang lebih besar pada masa hadapan.

Membaiki kerosakan rumah

Selain dapat menyelesaikan masalah, lapisan cat yang baik dapat membantu anda mengenal pasti isu-isu yang lebih besar di dinding luar rumah anda yang mungkin tidak perasan. Projek untuk mengecat semula rumah anda boleh mendedahkan kelemahan kecil seperti masalah kulat dan kesan air ke kayu yang rosak akibat cat yang tidak berkualiti. 

Kebanyakan pelanggan kami betul-betul terkejut apabila kami menunjukkan masalah kecil yang tidak diperasan oleh mereka. Kami gembira menjadi sumber penyelesaian mereka. Perkara yang baik adalah apabila masalah ini dijumpai, mereka tidak sukar untuk diperbaiki. Sebaik sahaja mereka diperbaiki, cat berkualiti yang digunakan akan mencegah kerosakan ini daripada muncul semula.

Servis Cat Dinding Rumah Lain Yang Kami Tawarkan:

Ruang Tamu

Bilik

Di syarikat kami, kami menyediakan servis tukang cat dinding luar di rumah kediaman yang berpatutan. Telefon kami dan dapatkan sebut harga percuma sekarang!

Testimoni

Keluarga kami telah mengambil khidmat Pakar Cat Pro untuk mengecat dinding luar rumah kami di Sentul supaya kelihatan baru sempena perayaan Deepavali. Terima kasih untuk kerja mengecat yang baik sekali! - Mr Raju

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor