Cat Ruang Tamu di Kuala Lumpur & Selangor

Pengecat profesional syarikat kami telah menyediakan perkhidmatan cat ruang tamu untuk rumah kediaman di Kuala Lumpur dan Selangor selama bertahun-tahun.

Salah satu cara terbaik untuk mengubah rupa ruang tamu tanpa membelanjakan banyak wang adalah dengan mengecat bilik tersebut. Terdapat banyak pilihan untuk mengecat ruang tamu, sama ada anda ingin memilih warna dari terang ke gelap, cat jenis berkilat atau matte, atau sesuatu yang berbeza. Terdapat pelbagai skim warna dan corak untuk dipilih untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Dengan pengecatan, banyak kemungkinan dapat dicapai.

Persediaan Kerja

Projek pengecatan melibatkan sedikit kerja persediaan.

Pertama, permukaan dinding perlu dibersihkan untuk menghilangkan kesan minyak atau debu, mana-mana lubang atau retak yang kelihatan diisi dan tempat-tempat kasar dilicinkan. Persediaan dinding adalah langkah yang sangat penting dalam projek itu dan tidak boleh diketepikan bagi memastikan cat itu melekat dengan baik ke atas permukaan dinding.

Seterusnya, perabot dan objek lain harus dipindahkan dari ruang tamu untuk menjadikan kerja lebih mudah dan memastikan tidak ada perabot yang terkena cat. Jika perabot tidak boleh dialih keluar dari bilik, maka ia boleh dipindahkan ke kawasan tengah di ruang tamu dan ditutup dengan menggunakan kain. 

Pilihan Warna

Memilih warna untuk mengecat ruang tamu boleh menjadi salah satu keputusan paling sukar yang perlu dibuat untuk projek ini. Warna cat boleh menjejaskan perasaan dan persepsi anda terhadap bilik. Oleh itu, adalah sangat penting untuk memilih warna yang betul. Walaupun terdapat banyak jenis dan warna cat, terdapat beberapa warna yang paling sesuai untuk ruang tamu. Warna-warna seperti biru, neutral, kelabu muda, kuning, merah jambu, hitam, ungu, oren, zaitun, atau warna hijau yang berbeza sering dipilih. Mintalah tukang cat kami untuk cadangan mengenai jenis cat dan warna jika anda memerlukan lebih banyak maklumat.

Saiz ruang tamu boleh memberi kesan kepada cat yang harus dipilih untuk ruang tamu. Sekiranya anda mempunyai ruang tamu yang lebih kecil, anda boleh menggunakan warna untuk menjadikannya kelihatan lebih besar. Warna terang dan neutral adalah pilihan terbaik untuk ruang kecil.

Selepas memilih warna, maka anda perlu membuat keputusan mengenai cat penamat, yang juga dikenali sebagai kilauan cat. Cat sheens berkisar yang terdiri daripada cat rata tanpa bersinar ke cat berkilat tinggi yang bersinar merupakan penamat cat. Cat penamat lain adalah  cat warna telur, satin, dan semi-gloss, dan semuanya akan memberikan tahap kesinaran yang berbeza.

Tips apabila memilih warna cat adalah untuk menguji warna sebelum melakukan. Cat akan kelihatan sama sekali berbeza apabila di dinding berbanding dengan sampel di buku atau di dalam tin, kerana ia bergantung kepada cahaya yang terpantul pada cat dalam ruang anda. Pastikan anda meluluskan dan menguji warna di dinding sebelum anda mengecat keseluruhan ruang tamu anda.

Servis Cat Dalam Rumah Lain Yang Kami Tawarkan:

Sila berhubung dengan pasukan pengecat pakar kami untuk membuat lawatan tapak secara PERCUMA untuk cat kawasan dinding atau siling di ruang tamu anda di Lembah Klang hari ini! 

Kami juga boleh membantu anda mengecat bahagian lain di rumah anda seperti bilik tidur, dapur dan kawasan luar rumah.

Testimoni

Tetamu ke rumah saya sering kali kagum dengan ruang tamu saya yang baru dicat oleh tukang cat dari Pakar Cat Pro. Terima kasih untuk khidmat pengecatan anda! - Amelia

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor