Cat Siling Kapur di Kuala Lumpur & Selangor

Pengecat pakar kami menyediakan perkhidmatan untuk cat siling kapur atau plaster untuk kediaman dan bangunan komersial di Kuala Lumpur dan Selangor.

Masa untuk Mengecat Siling Plaster

Lihat, adakah cat siling anda sudah terkelupas? Adakah air hujan sudah merembes ke siling anda semasa hujan lebat (terutamanya jika anda tinggal di tingkat tertinggi di kondominium)? Terdapat apa-apa serpihan yang terkeluar atau terjatuh dari plaster siling yang mungkin akan merosakkan bahagian bawahnya? Selain daripada ini, terdapat banyak sebab lain untuk mengecat siling anda!

Siling biasanya diabaikan oleh kebanyakan orang kerana mereka lebih menumpukan perhatian untuk mengecat dinding dan menghias rumah mereka. Sebab-sebab lain adalah siling adalah tempat yang kurang diganggu atau rosak / kotor yang kerana ia berada di tempat yang tinggi di dalam bangunan.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan Sebelum Mengecat Siling Plaster Anda

Sekiranya siling anda mempunyai masalah seperti cat kupas dan papan siling yang rosak, anda mungkin perlu memperbaikinya sebelum menggunakan lapisan cat baru.

Untuk pengecatan siling plaster, anda mungkin perlu mendapatkan pakar yang tahu cara mengatasi masalah tersebut dan bukannya hanya mengecat siling anda dengan bahan siling plaster yang baru.

Penyediaan permukaan sebelum mengecat sangat penting untuk memastikan ikatan cat penamat dan cat lapisan bawah yang baik. Pengecat perlu mengeluarkan semua lapisan plaster / cat yang longgar dan pilih sealer yang sesuai bergantung pada lokasinya. Sebaik-baiknya kita harus gunakan primer yang tahan lembap di lokasi kelembapan tinggi seperti bilik mandi dan dapur.

Selalunya di Kuala Lumpur, siling plaster dicat dengan cat emulsi jenis matt di mana ia dapat berfungsi dengan baik untuk mengurangkan pantulan cahaya siling. Cat emulsi putih contohnya, Nippon, atau pilihan cat anti kulat seperti ICIĀ  dapat meminimumkan pertumbuhan kulat terutama di bilik yang mempunyai pengudaraan yang lemah dan mempunyai kelembapan tinggi dengan penyaman udara.

Warna cat putih biasanya dipilih untuk mengecat siling plaster kerana senang dicampur dengan warna atau tema dinding yang lain.

Servis Cat Rumah Lain Yang Kami Tawarkan:

Pengecat kami akan menjalankan langkah pelindungan agar dinding anda tidak akan dirosak oleh cat siling. Kami akan menggunakan cat yang berkualiti tinggi agar cat tidak terkelupas dan supaya ianya tahan lama. Kami juga akan melindungi perabot anda dengan memindahkannya ke tempat lain supaya cat siling tidak terkena perabot. Selepas pengecatan siling, kami akan memindah perabot tersebut kembali ke tempat asal.

Kami menawarkan perkhidmatan mengecat siling yang berpatutan untuk bahagian dalaman dan luaran rumah anda di Lembah Klang! Kami dapat membantu menilai keadaan siling anda dan memberikan penyelesaian dan cara-cara ubahsuai jika diperlukan.

Hubungi pasukan khidmat pelanggan kami hari ini untuk sebut harga secara PERCUMA untuk projek megecatan siling plaster anda.

Testimoni

Siling kapur di ruang tamu rumah saya mempunyai tompok kekuningan disebabkan oleh bumbung yang bocor. Terima kasih kerana membantu saya mengecat siling yang telah dibaiki tersebut. - Mr Lim

Sebut Harga Percuma

ST Coatings EnterpriseĀ 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor