Cat Siling Kapur di Kuala Lumpur & Selangor

Pengecat pakar kami menyediakan perkhidmatan untuk cat siling kapur atau plaster untuk kediaman dan bangunan komersial di Kuala Lumpur dan Selangor.

Pengecatan Siling Kapur

Lihat, adakah cat siling kapur dulu sudah terkelupas? Adakah air hujan sudah merembes masuk ke cornice siling kapur rata setelah hujan lebat terutamanya jika anda tinggal di tingkat tertinggi kondominium seperti ramai orang? Terdapat apa-apa serpihan ataupun air terjatuh dari siling plaster bermungkinan akan merosakkan bahagian bawahnya? Terdapat banyak sebab lagi bagi mengecat siling kapur!

Lokasi tersebut selalu diabaikan oleh kebanyakan orang kerana mereka lebih menumpukan perhatian untuk pengecatan dinding selain menghias rumah mereka. Sebab-sebab lain adalah tempat tersebut kurang diganggu atau rosak dan kotor kerana ia berada di tempat tinggi di dalam bangunan.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan Sebelum Kerja Siling Kapur Rumah

Sekiranya siling kapur mempunyai masalah seperti cat terkelupas serta papan siling kapur rosak, mungkin perlu disemak untuk memperbaikinya dahulu kemudian baru mengecat cat baru.

Bagi pengecatan siling, sila dapatkan pakar yang tahu cara mengatasi masalah tersebut dan bukannya hanya mengecat siling kapur dalam design siling baru.

Penyediaan permukaan sangat penting demi memastikan ketahanan ikatan cat penamat serta cat bawah baik. Pengecat perlu mengeluarkan semua lapisan plaster atau cat longgar lalu pilih sealer sesuai bergantung pada lokasinya. Sebaik-baiknya pemasangan primer yang tahan lembap harus digunakan pada lokasi kelembapan tinggi seperti ruang mandi.

Selalunya di Kuala Lumpur, siling dicat bersama cat emulsi jenis matt agar dapat berfungsi baik bertujuan mengurangkan pantulan cahaya siling kapur. Cat jenis emulsi contohnya, Nippon, pilihan cat anti kulat seperti ICI boleh meminimumkan pertumbuhan kulat terutamanya bagi design bilik yang siap mempunyai pengudaraan lemah selain kelembapan tinggi disebabkan penyaman udara.

Cat putih biasanya dipilih bagi mengecat siling kerana siap dicampur bersama warna berlainan.

Servis Cat Rumah Lain Yang Kami Tawarkan:

Pengecat akan menjalankan langkah perlindungan agar dinding tidak akan dirosak oleh cat siling kapur. Tukang akan menggunakan cat berkualiti tinggi agar ianya akan tahan lama. Mereka juga akan buat terbaik bagi melindungi perabot dengan memindahkan perabot ke tempat tertentu supaya cat siling kapur tak terkena perabot. Selepas pengecatan siling kapur, pekerja mesti memindah perabot tersebut kembali ke tempat asal.

Perkhidmatan kerja siling kapur berpatutan ditawarkan untuk bahagian dalaman dan luar rumah di Lembah Klang! Pakar kita boleh membantu menilai keadaan siling kapur dan memberikan penyelesaian, membantu beli bahan, memasang apa-apa dan cara-cara ubahsuai jika diperlukan. Kita juga menyediakan servis tertentu diantaranya ialah memasang jubin, baiki atap berasaskan tahap kerosakan selain juga memasang wiring.

Pelanggan sekalian, tak perlu menjalankan proses tersebut dengan sendiri. Hubungi pasukan khidmat pelanggan hari ini untuk maklumat terkini termasuk sebut harga secara PERCUMA dengan harga murah bagi projek megecatan siling plaster.

Testimoni

Siling kapur di ruang tamu rumah saya mempunyai tompok kekuningan disebabkan oleh bumbung yang bocor. Terima kasih kerana membantu saya mengecat siling yang telah dibaiki tersebut. - Mr Lim

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor