Harga Cat Rumah di Kuala Lumpur & Selangor

Jika anda baru membeli rumah baru dan mencari harga cat rumah di Kuala Lumpur dan Selangor, hantarkan mesej dengan maklumat rumah anda seperti warna cat bilik yang diingini kepada pasukan kita. Ini merupakan sumber yang hebat kerana kami dapat mempunyai gambar exterior dan interior rumah anda. Dengan ini, kami dapat merasakan gaya dalaman rumah tersebut contohnya gaya moden atau unik.

Sesetengah lukisan pelan rumah mempunyai ukuran. Dari sini, kami dapat mengira harga anggaran untuk upah kerja mengecat. Kami selalunya menyediakan harga anggaran dengan cara ini dan akan mengesahkan harga cat ini kemudian apabila pelanggan kami setuju dengannya.

Untuk mendapatkan harga cat dinding bilik atau siling yang tepat, pemeriksaan tempat mesti dijalankan.

Apakah yang akan berlaku semasa pemeriksaan tempat atau temu janji untuk sebut harga?

Temu janji ini akan mengambil masa selama 15 minit hingga 1 jam bergantung kepada tempat. Kebanyakan temu janji mengambil masa selama 30 minit sampailah ke 1 jam.

Semasa lawatan tapak ke rumah anda, kami akan:

 • Mengukur ketinggian dinding dan lebar plaster siling dan keluasan dinding rata atau permukaan kasar
 • Mengambil perhatian terhadap bentuk kerja kayu atau besi seperti tingkap dan pintu ataupun lampu 
 • Memeriksa keadaan dinding dan permukaan lain
 • Membincang sebarang isu yang ada pada permukaan 
 • Menentukan bilangan lapisan perlindungan cat dinding yang perlukan berdasarkan skema warna baru 
 • Membincang tentang jadual waktu untuk kerja cat dinding rumah teres 2 tingkat 

Sebagai tips, kami sarankan anda dah siapkan perkara menyediakan maklumat dibawah seeloknya terlebih dahulu sebelum temu janji: 

 • Kuantiti barangan atau saiz tempat lubang dan rekahan yang perlu dicat dan apa-apa pengecualian.
 • Skim campur cat warna baru atau sekurang-kurangnya idea mengenai warna primer yang akan digunakan.
 • Pemilihan jenis cat kemasan visual yang anda nak, ini adalah penting terutamanya jika anda mengingini kesan kemasan dinding di mana warna cat sempurna seperti “baru”, menutup conteng pada dinding oleh anak, tema “Feature wall”, atau hanya untuk mengecat dan membarukan tempat asal tersebut untuk jual, pindah atau disewa.
 • Pandangan sebenar anda tentang cat berkualiti tetapi mahal sikit – adakah anda nak guna atau pakai jenama cat tertentu? Sebagai contoh, anda boleh memilih Jotun, Nippon dan Dulux. Adakah anda lebih suka gunakan cat rendah VOC (cat kurang berbau) atau cat mesra alam yang berkualiti untuk mengecat bagi bilik tidur budak anda?
 • Keperluan masa anda – Masa anda nak bermula dan berakhir bagi perkhidmatan cat.

Para ayah, jangan mula DIY dan pening kepala lagi. Anda hanya perlu cari dan lihat kami hasilkan projek anda. Faktor utama pelanggan mengupah syarikat kami adalah kerana pekerja berpengalaman kami fokus dalam semua titik dan texture permukaan dan anda tidak akan mengalami kerugian kerana kerja tampal akan dilakukan dengan teliti. 

Secara umumnya, pengabaian pertanyaan pelanggan tidak pernah berlaku. Maksudnya, kami akan menghantar respons dan emel kepada anda dalam masa 1-2 hari dan bertanya lagi selepas satu atau dua minggu kemudian untuk sebarang soalan tanpa mengira di mana alamat rumah tinggal anda. Oleh itu, upah pekerja bagus kami hari ini dengan kosnya yang rendah dan jimat!

Matlamat kami adalah untuk tawarkan dan sediakan:

 • Harga perkhidmatan mengecat yang tepat kami perlu memeriksa tempat atau rumah tersebut
 • Harga anggaran kami memerlukan ukuran persegi

Terdapat banyak elemen yang terlibat untuk mendapatkan harga yang betul bagi perkhidmatan mengecat dinding berwarna rumah tuan atau puan. Seperti yang anda ketahui, penampilan bilik mandi atau ruang tamu akan kelihatan dan nampak sangat berbeza antara satu sama lain seperti luar rumah dan bangunan komersial. Jadi pemeriksaan tempat adalah diperlukan! 

Sifat pekerja profesional kami yang dikira bertanggungjawab dan serba boleh juga akan mengeluarkan atau menutup perabot seperti bingkai untuk kerja sebelum mereka melakukannya. Tambahan pula, jika anda berasa ragu, perbincangan sepenuhnya boleh dibuat antara pekerja dengan anda dan kami akan berikan rujukan. Oleh itu, pastikan anda dah pilih atau beli cat warna oleh Jotun or Nippon anti kulat yang sesuai atau terang termasuklah warna putih, merah, biru dan kuning.

Tukang cat kami mempunyai ilmu, teknik, kelengkapan beserta peralatan yang bersesuaian seperti berus. Pakar kami memberi jaminan untuk mencipta momento kat tempat anda. Jangan risau kerana kami tidak akan memberi janji kosong dengan senang atau bekerja separuh jalan.

Bagi golongan yang bakal kahwin, kami akan cepat siap dan habis kerja cat berseri kami dalam tarikh yang ditetapkan dan tidak akan terlewat sebelum meninggalkan rumah kediaman yang cantik dan bersih. Selepas anda masuk rumah, anda akan berasa puas hati dengan kerja cat kami pada harganya yang murah.

Kontraktor cat kediaman kami juga sedia menyediakan pakej perkhidmatan mengecat untuk tempat yang meliputi sekolah, flat, kedai, restoran dan servis berlainan untuk disiapkan seperti cat barang, dapur, bumbung, lantai epoxy atau simen, dan pagar. Promosi dan diskaun istimewa akan diberikan. 

Sila layari dan tengok Facebook kami hari ini. Untuk maklumat lanjut, tanya, hubungi dan upah pasukan kami hari ini melalui whatsapp untuk membuat temu janji pada siang hari untuk lawatan tapak dan dapatkan harga cat untuk rumah anda.

Testimoni

Saya berterima kasih kepada Pakar Cat Pro kerana membantu mengecat kondo saya di Ampang sebelum disewa kepada penghuni baru. Kerja profesional sekali! - Puan Azlinda

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor