Harga Cat Bilik Tidur di Kuala Lumpur & Selangor

Syarikat kami menyediakan harga cat bilik tidur di Kuala Lumpur dan Selangor yang berpatutan untuk rumah anda.

Perancangan projek pengecatan bilik tidur

Sama ada anda ingin mengetahui kos yang diperlukan untuk cat rumah atau hanya memerlukan khidmat pengecatan yang sedikit sahaja, anda harus meluangkan masa untuk mempertimbangkan beberapa perkara praktikal yang akan menjejaskan hasil projek anda, sebelum anda mendapatkan sebut harga untuk kerja pengecatan bilik tidur anda.

Secara umumnya, kos pengecatan setiap bilik akan dikurangkan sekiranya jumlah bilik yang memerlukan pengecatan dalam satu projek adalah banyak. Sebagai contoh, sebuah rumah yang mempunyai 5 bilik tidur yang memerlukan pengecatan di semua bilik akan mempunyai kos per bilik yang lebih rendah daripada projek pengecatan yang hanya untuk 2 bilik.

Walaubagaimanapun, ia mungkin agak sukar untuk menganggarkan kos pengecatan rumah dalaman setiap bilik kerana pelbagai faktor mempengaruhinya, seperti:

– saiz permukaan bilik yang perlu dicat

– jumlah yang diperlukan, kualiti, jenis dan harga cat (Cat jenis gloss, kilauan rendah atau matt masing-masing mempunyai kemasan dan ciri yang unik, jadi pilihlah cat yang disukai kerana anda akan menggunakannya bilik yang dicat)

– gloss warna pilihan anda untuk dinding dan pintu

– keadaan dan tekstur dinding

– masa tenaga buruh yang diperlukan untuk menjalankan projek

– sama ada anda hanya mengecat satu bilik, pelbagai bilik, atau seluruh rumah, dan juga faktor lain

– Kemasan atau kesan khas yang diperlukan, seperti dinding penapisan

– Jumlah tingkap dan pintu yang ada di dalam bilik

– Ketinggian siling

– Sama ada anda mengingini “Feature Wall” atau pengecatan hiasan khas yang lain

– Sama ada anda ingin menggunakan warna tunggal atau banyak warna

Nasihat daripada pakar cat kami

Kami menasihati anda agar tidak terlalu mementingkan harga selepas mendapatkan sebut harga daripada pengecat. Persediaan pengecatan adalah langkah yang penting untuk kemasan yang berkualiti. 

Sesetengah orang akan mendapatkan sebut harga yang lebih murah, tetapi jika mereka tidak merancang dengan baik, anda tidak akan mendapat hasil projek yang diingini. Anda juga perlu berhati-hati dalam penggunaan cat rumah agar cat tersebut sesuai serta ianya adalah jenis cat yang betul untuk permukaan bilik.

Cara terbaik untuk mengetahui kos pengecatan bilik tidur anda ialah mendapatkan sebut harga dari pengecat tempatan. Ini akan memberikan anda anggaran harga cat di pasaran sekarang. Jika tukang cat anda mempunyai gambar yang lengkap, anggaran yang anda dapat mungkin lebih realistik dan anda tidak akan terkejut apabila mereka datang dan meninjau bilik tidur sebelum memberikan harga terakhir. Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut.

Testimoni

Terima kasih Pakar Cat Pro kerana menawarkan harga berpatutan untuk khidmat cat bilik tidur di rumah saya! - Joshua Lim

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor