Harga Cat Bilik Tidur di Kuala Lumpur & Selangor

Syarikat kami menyediakan harga cat bilik tidur di Kuala Lumpur dan Selangor yang berpatutan untuk rumah anda.

Perancangan projek pengecatan bilik berseri

Jika anda berasa cat di tempat anda membosankan dan suram, carilah kami. Sama ada anda nak mengetahui kos untuk cat rumah, flat, kedai, restoran atau hanya memerlukan khidmat cat yang sedikit sahaja, anda harus meluangkan masa untuk mempertimbangkan beberapa perkara praktikal yang akan menjejaskan hasil projek anda, sebelum anda mula mendapatkan anggaran untuk kerja cat bilik anda.

Secara umumnya, kos setiap bilik akan dikurangkan sekiranya jumlah bilik satu projek dalamnya adalah banyak. Sebagai contoh, sebuah rumah yang mempunyai 5 bilik akan mempunyai kos persegi yang lebih rendah daripada projek yang hanya untuk 2 bilik yang lebih mahal.

Walaubagaimanapun, ia mungkin agak sukar dan kurang informasi untuk menganggarkan kos pengecatan rumah dalaman kerana pelbagai faktor mempengaruhinya, seperti:

– saiz keluasan tempat dan lantai epoxy 

– Kualiti, kuantiti, harga cat yang nak digunakan (Cat gloss, semulajadi, kilauan rendah atau matt masing-masing mempunyai ciri yang unik, jadi beli cat yang disukai kerana anda akan menggunakannya bagi tempat yang dicat). Contohnya jenama Matex, Jotun, Nippon Momento dan Dulux.

– gloss warna pilihan untuk dinding dan pintu

– keadaan dan tekstur interior dinding

– masa tenaga buruh untuk menjalankan projek

– sama ada anda hanya nak cat warna baru di satu tempat, atau seluruh rumah, dan juga sebab lain

– Kemasan gaya elegan dihiasi dengan berwarna gold, klasik atau kesan khas yang diperlukan, seperti dinding penapisan

– Jumlah tingkap dan lampu cahaya yang ada dan bentuk nya

– Ketinggian siling

– Sama ada anda memilih Feature Wall, wallpaper, kontras, bergaya tema mewah atau tukar hiasan yang lain

– Sama ada anda ingin guna warna tunggal atau warna asal

Nasihat daripada pekerja berpengalaman kami

Kami selalunya menasihati anda agar tidak terlalu berkira, jimat dan mementingkan harga selepas mendapatkan anggaran daripada pengecat. Persediaan yang mencukupi adalah langkah yang penting untuk texture yang berkualiti. Tambahan pula, pastikan pemilihan warna yang digunakan dan suka adalah sesuai dan harmoni contohnya warna sejuk, warna gelap, warna terang, cerah atau  neutral, ungu, hijau, merah, kuning, coklat, hitam, jambu muda, biru, putih, kelabu, turquoise lembut atau warna pastel yang boleh memberikan ketenangan fikiran. 

Bergantung kepada keadaan yang berbeza, sesetengah orang akan mendapatkan sebut harga yang lebih murah, tetapi jika mereka tidak merancang dengan baik, anda tidak akan mendapat hasil projek yang dibuat dengan bagus. Anda juga perlu berhati-hati dalam penggunaan cat rumah agar ia bersesuaian dengan suasana rumah kediaman dan kosnya dikira baik beserta jenis yang betul untuk permukaan tersebut. Hal ini penting untuk hasil yang nampak baik dan dapat menenangkan fikiran.

Jika anda kena pindah rumah atau tiba masanya untuk mengecat, upah dan pilih syarikat kami untuk tolong anda tanpa memberi tekanan kepada abang atau suami. Kami akan pakai aksesori seperti roller untuk kerja halus kami tanpa sikit ketidaksempurnaan. Anda hanya perlu lihat, tunggu dan masuk bilik indah setelah kerja siap dengan senang, tenang dan selesa.

Kontraktor kami akan menutup barang dan perabot seperti langsir, meja kayu dan katil dengan cadar bagi memastikan ia bersih. Latar belakang syarikat kami dengan pakar cat kediaman yang disyorkan adalah positif dan murni dan kami tidak pernah memberi janji kosong. Kami memberi jaminan bahawa kami akan bekerja sepenuhnya dalam waktu yang ditetapkan. 

Kami akan memberi promosi atau diskaun untuk pakej lain sambung projek ini seperti servis di bumbung, pasang alatan ataupun tambah simen di ruang tamu dan dapur. Idea dan bantuan juga akan diberikan untuk mengatasi sebarang masalah. Ikut nasihat kami. 

Kami tidak akan meninggalkan kerja kasar yang separuh siap dengan dalam keadaan basah dan mesti akan meninggalkan cat tebal kering sebelum kami habis dan menyerahkan hasilnya kepada anda. Anda pasti akan rasa puas hati dengan kerja cepat kami yang kelihatan cantik sebelum kami balik dengan memberi pengalaman terbaik kepada anda.

Cara terbaik untuk mengetahui kos cat bilik ialah mendapatkan anggaran dari pengecat tempatan. Ini akan memberikan anda anggaran harga di pasaran sekarang. Jika tukang cat anda dah mempunyai gambar yang lengkap, anggaran yang tuan dan puan dapat mungkin lebih realistik dan anda tidak akan terkejut apabila mereka datang dan meninjau bilik tidur sebelum memberikan harga terakhir. Sila tanya dan hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut.

Testimoni

Terima kasih Pakar Cat Pro kerana menawarkan harga berpatutan untuk khidmat cat bilik tidur di rumah saya! - Joshua Lim

Sebut Harga Percuma

ST Coatings Enterprise 

001400998-W

Alamat

C-09-05, Kondominium Aseana Puteri, Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor